Evrende, dünyada, tabiatta her şey denge üzerine kurulu. Peki ya sen?
Yolda yürürken dengeni kaybettiğinde ne yaparsın? Ellerini kollarını kullanarak dengeni bulmaya çalışır mısın ya da bir yerlere tutunmaya? Bulamadın dengeni düştün diyelim... Oturur kalır mısın düştüğün yerde, haline üzülüp durur musun? Biri elini uzatsa tutar mısın peki seni kaldırmak için, tutmayıp "ben kalkarım kendi başıma" diyip red mi edersin yoksa?
Yaşamda tökezleyip dengeni kaybettiğinde, hatta düştüğünde ne yapıyorsun peki?
Bazen düşmenin şiddetine bağlı olarak oturup biraz canının acısının dinmesini bekleyebilir insan; biri elini uzattığında yalnız kalmak isteyebilir ama destekler de güzeldir; o eli tutmak, ayağa kaldırmaya gücü yetmese bile sadece tutmak bile iyi gelir bazen. Sonra kalkıp yaşamaya devam, dengeli yürümeye çalışarak ama düşmekten de korkmayarak...
Ceren Bodur ile Yogasoul Hamak Yogası Programının büyülü dünyasında eğitmen olmaya hazır mısın?
Bu yeni teknik ile denge, esneklik, güç kazanmayı ve kazandırmayı öğreneceksin.
Ve tüm bunları öğrenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.
-Bu 3 günlük temel eğitim içinde havada tüm yönlerde serbestçe hareket etmenin gücünü, heyecanını ve keyfini yaşayacaksın.
- YS Hamak programının diğer tüm egzersiz çeşitlerinden farkı, omurga üzerindeki baskı azaltılarak omurların arası açılmakta ve bu baskısız ortamda bazı hareketleri rahatlıkla yapılmasına olanak sağlamaktadır.
...
SKOLYOZ NEDİR ?
Omurganın çoğunlukla göğüs (thoracic) ve/veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (kamburluk; arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz). Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar (omurgayı oluşturan kemikler) skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve/veya kendi eksenleri etrafında dönerler.
Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar genç kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Kesin sayı tam olarak bilinmemekle birlikte Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon skolyoz hastası olduğu düşünülmektedir.
Skolyoz omurganın sırt veya bel bölgelerinin yana doğru eğilmesidir. Bazen normalde var olan sırttaki kamburluk veya beldeki çukurluğunda artması ile beraber olur. Skolyoz oluşumunun nedeni; çok farklı sebeplere bağlı olabilir. Doğumsal, spastik çocuklar, idiopatik (sebebi belli olmayan) enfeksiyona bağlı veya tümöre bağlı olabilir. Ailesel yatkınlık idiopatik olan tümünde mevcuttur.
Birlik Mahallesi 486. Sokak No 7 Çankaya Ankara
Yol Tarifi Alın
Haftaiçi : 10:30 - 20:30
Haftasonu: 10:30 - 16:00
info@yogasoul.com.tr
İletiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır. İlginiz için Yogasoul ekibi olarak teşekkür ederiz.