YOGA NEFESİ NEDİR

Nefes teknikleri yoganın önemli bir parçasıdır - sadece yoga yaparken odaklanmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda stresi azaltmaya, sinir sistemini rahatlatmaya ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olabilir.

Bir yoga ve meditasyon öğretmeni ve "Art of Attention" nın yazarı Elena Brower, yoga nefes teknikleri aynı zamanda "way into meditation," sunuyor. Bayan Brower, son yıllarda yoganın fiziksel yönlerine odaklanan daha fazla insanın meditasyona doğru ilerlediğini, çünkü "düşünme, bırakma ve yeniden ayarlama için zamana ihtiyaç duyduklarını" söylüyor.

İşte bir yoga dersine dahil edilebilecek birkaç nefes alma tekniği:


Abdominal Solunum: Diyafragmatik veya karın solunumu olarak da adlandırılan bu, temel yogada bulacağınız en yaygın solunum tekniğidir. Genel olarak sağlıklı ve verimli nefes almanın desteklenmesine yardımcı olur.


Dene:


Nefes alırken karnınızı şişirin.

Karnınızı olabildiğince fazla havadan boşaltmaya çalışarak nefes verin.

Ujjayi veya “muzaffer” nefes: Bu tür derin nefes alma, nefes akışını yavaşlatmanıza ve yumuşatmanıza izin verir. Genellikle öğrencilerin pozlar arasında hareket ederken nefeslerini düzenlemelerine yardımcı olmak için akış derslerinde kullanılır.


Dene:


Boğazınızın arkasındaki kasları sıkın ve ağzınız kapalıyken nefes alıp verin.

Bazıları bu nefes alma tekniğinin Darth Vader'a benzediğini söylüyor; diğerleri okyanusa benzediğini söylüyor. Her durumda, ses yalnızca sizin için duyulabilir olmalıdır; komşunuzun bunu duyması gerekmez.

Aralıklı veya kesintili soluma: Bu tür solunumda öğrenciye, inhalasyon veya ekshalasyon veya her ikisi sırasında nefesi duraklatması ve tutması talimatı verilir. Nefesi kontrol etmeyi öğrenmeye başlamanın iyi bir yoludur, özellikle daha ileri yoga nefes tekniklerini denemek istiyorsanız.


Dene:


Tamamen nefes alın.

Nefesin üçte birini serbest bırakın.

Duraklat.

Nefesin üçte birini daha serbest bırakın.

Duraklat.

Nefesin geri kalanını verin.

Tekrar et.

İsterseniz, ekshalasyon sırasında birkaç tur aralıklı nefes alabilirsiniz.

Alternatif burun deliğinden nefes alma: Bu tekniğin sinir sistemini dengelemede etkili olduğu söylenir ve meditasyondan önce denenmesi iyi bir fikirdir.

Dene:


Bir burun deliğini kapalı tutun ve açık burun deliğinden nefes alın.

Açık burun deliğinden nefes verin.

Ellerinizi değiştirin ve açık burun deliğini kapatarak kapalı burun deliğini serbest bırakın.

Açık burun deliğinden nefes alın ve nefes verin.

Birkaç kez tekrarlayın.

Son Gönderiler

Yogasoul Hamak 1. Kademe Uzmanlaşma Programı

Ceren Bodur ile Yogasoul Hamak Yogası Programının büyülü dünyasında eğitmen olmaya hazır mısın?

Bu yeni teknik ile denge, esneklik, güç kazanmayı ve kazandırmayı öğreneceksin.
Ve tüm bunları öğrenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın. 

-Bu 3 günlük temel eğitim içinde havada tüm yönlerde serbestçe hareket etmenin gücünü, heyecanını ve keyfini yaşayacaksın.

- YS Hamak programının diğer tüm egzersiz çeşitlerinden farkı, omurga üzerindeki baskı azaltılarak omurların arası açılmakta ve bu baskısız ortamda bazı hareketleri rahatlıkla yapılmasına olanak sağlamaktadır. 
...

Devamını okuyun

YOGA SKOLYOZ İÇİN FAYDALI MIDIR ?

SKOLYOZ NEDİR ?

Omurganın çoğunlukla göğüs (thoracic) ve/veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (kamburluk; arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz). Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar (omurgayı oluşturan kemikler) skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve/veya kendi eksenleri etrafında dönerler.
Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar genç kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Kesin sayı tam olarak bilinmemekle birlikte Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon skolyoz hastası olduğu düşünülmektedir.
Skolyoz omurganın sırt veya bel bölgelerinin yana doğru eğilmesidir. Bazen normalde var olan sırttaki kamburluk veya beldeki çukurluğunda artması ile beraber olur. Skolyoz oluşumunun nedeni; çok farklı sebeplere bağlı olabilir. Doğumsal, spastik çocuklar, idiopatik (sebebi belli olmayan) enfeksiyona bağlı veya tümöre bağlı olabilir. Ailesel yatkınlık idiopatik olan tümünde mevcuttur.


...

Devamını okuyun

Adres

Birlik Mahallesi 486. Sokak No 7 Çankaya Ankara
Yol Tarifi Alın

Telefon

03124950500

Çalışma Saatleri

Haftaiçi : 10:30 - 20:30

Haftasonu: 10:30 - 16:00

E-Posta

info@yogasoul.com.tr

Yabancı kalmayın, bize ulaşın!

İletiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır. İlginiz için Yogasoul ekibi olarak teşekkür ederiz.

Mesajınız başarıyla gönderildi. Teşekkür Ederiz!
Lütfen e-posta adresinizi ve mesajınızı doğru ve yazınız