YOGA NEDİR

Yoga, fiziksel bir çalışmadan daha fazlası, tam bir zihin ve vücut egzersizidir.

Belirli nefes alma teknikleri ve meditasyon ilkeleriyle birlikte poz adı verilen bir dizi özel egzersiz, bir yoga dersinin yapı taşlarıdır. Bir poz acıya neden oluyorsa veya çok zor oluyorsa, öğrencilere yardımcı olmak için yapılabilecek varyasyonlar ve değişiklikler vardır. Bloklar, battaniyeler ve kayışlar gibi aksesuarlar - hatta sandalyeler - pozlardan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için kullanılabilir. Yoga herkese uyan tek beden değildir: Sizin için en iyi yoga egzersizi, kişisel ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olacaktır.

Düzenli bir yoga uygulamasının faydaları çok fazladır. Bir psikobiyolog ve sertifikalı Iyengar yoga öğretmeni olan Roger Cole, genel olarak, eksiksiz bir yoga egzersizi, sırtınızı ve eklemlerinizi sağlıklı tutmanıza, genel duruşunuzu geliştirmenize, kasları gerip güçlendirmenize ve dengenizi geliştirmenize yardımcı olabilir, diyor. Dr. Cole, Yoganın ayrıca “derinlemesine rahatlatıcı ve canlandırıcı bir onarıcı yanı” olduğunu söylüyor. "Her yoga seansında gevşeme var."

Ayrıca, "Yoga as Medicine" kitabının yazarı Dr. Timothy McCall, yoganın nefese odaklanması sizi sakinleştirebilir ve vücudunuza daha duyarlı olmayı öğrenmenize yardımcı olabilir ve bu daha kolay hareket etmenize yardımcı olabilir.

Son yıllarda giderek daha fazla araştırma, yoganın geniş kapsamlı sağlık yararlarını ortaya koymaktadır.

Araştırmalar, yoganın yardımcı olabileceğini gösteriyor:

Sırt ağrısını azaltın: Haftalık yoga dersleri, yoğun, düzenli esneme seanslarının yanı sıra bel ağrısı semptomlarını da hafifletir.

Kemikleri güçlendirin: Küçük bir çalışmada, yoga uygulayıcılarının, kontrol grubundaki insanlara kıyasla omurgalarında ve kalçalarında kemik yoğunluğunun arttığı gösterildi.

Dengeyi geliştirin: Bir çalışmada erkek sporcular, 10 haftalık yoga derslerinden sonra rutinlerini değiştirmeyen kontrol grubundaki sporculardan daha iyi denge gösterdi.

Zihinsel gerilemeyi önleyin: Bir çalışmada, beyin eğitimi egzersizi yerine yoga ve meditasyon kombinasyonu yapan katılımcılar, denge, derinlik algısı ve denge için önemli olan bir hatırlama türü olan görsel-uzamsal bellek testinde çok daha iyi performans gösterdi. nesneleri tanıma ve dünyada gezinme yeteneği.

Stresi azaltın: 72 kadınla yapılan bir araştırma, Iyengar yoganın zihinsel rahatsızlığı ve stresin ilgili psikolojik ve fiziksel semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğunu buldu.

Depresyonu hafifletmek: Kronik obstrüktif akciğer hastalığı veya C.O.P.D. olan kömür madencileri üzerinde yapılan bir çalışmada, yoganın depresyon ve anksiyeteyi hafiflettiği gösterilmiştir.

Eski Ama Yabancı Değil

Yoga eski Hint felsefesine bağlıdır, bu nedenle yoga pozlarının hem Sanskritçe hem de İngilizce isimleri vardır - örneğin adho mukha svanasana daha yaygın olarak aşağıya bakan köpek olarak bilinir - ve her ikisini de bir sınıfta duyabilirsiniz.

Ancak hiç yoga dersi denememiş olsanız bile, bazı yoga pozlarına aşina olabilirsiniz. Hiç bir tahta denedin mi? Yoga yaptın.

Dünyanın dört bir yanındaki eğitmenler ve fitness dersleri, kolej ve profesyonel spor takımlarından bahsetmeye bile gerek yok, güçlü bir zihin-vücut kondisyonlama biçimi olarak yogayı daha geleneksel egzersizlere dahil ederek sporcuların daha iyi nefes almalarına ve odaklanmalarını artırmalarına yardımcı oluyor.

Örneğin, Seattle Seahawks ve Los Angeles Clippers, bir takım ortamında yoga pratiği yapıyor ve basketbol yıldızı LeBron James ve tenis şampiyonu Novak Djokovic dahil olmak üzere birçok üst düzey spor profesyoneli, antrenman programlarına yogayı dahil etti.

Yoga öğreten eski bir kişisel antrenör olan Derek Cook, "Bir yoga uygulamasının dikkat odaklama ve hizalama-honlama potansiyeli, daha atletik, patlayıcı ve jimnastik çabaları için sağlam bir tamamlayıcıdır" diyor

.

Son Gönderiler

Yogasoul Hamak 1. Kademe Uzmanlaşma Programı

Ceren Bodur ile Yogasoul Hamak Yogası Programının büyülü dünyasında eğitmen olmaya hazır mısın?

Bu yeni teknik ile denge, esneklik, güç kazanmayı ve kazandırmayı öğreneceksin.
Ve tüm bunları öğrenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın. 

-Bu 3 günlük temel eğitim içinde havada tüm yönlerde serbestçe hareket etmenin gücünü, heyecanını ve keyfini yaşayacaksın.

- YS Hamak programının diğer tüm egzersiz çeşitlerinden farkı, omurga üzerindeki baskı azaltılarak omurların arası açılmakta ve bu baskısız ortamda bazı hareketleri rahatlıkla yapılmasına olanak sağlamaktadır. 
...

Devamını okuyun

YOGA SKOLYOZ İÇİN FAYDALI MIDIR ?

SKOLYOZ NEDİR ?

Omurganın çoğunlukla göğüs (thoracic) ve/veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (kamburluk; arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz). Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar (omurgayı oluşturan kemikler) skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve/veya kendi eksenleri etrafında dönerler.
Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar genç kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Kesin sayı tam olarak bilinmemekle birlikte Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon skolyoz hastası olduğu düşünülmektedir.
Skolyoz omurganın sırt veya bel bölgelerinin yana doğru eğilmesidir. Bazen normalde var olan sırttaki kamburluk veya beldeki çukurluğunda artması ile beraber olur. Skolyoz oluşumunun nedeni; çok farklı sebeplere bağlı olabilir. Doğumsal, spastik çocuklar, idiopatik (sebebi belli olmayan) enfeksiyona bağlı veya tümöre bağlı olabilir. Ailesel yatkınlık idiopatik olan tümünde mevcuttur.


...

Devamını okuyun

Adres

Birlik Mahallesi 486. Sokak No 7 Çankaya Ankara
Yol Tarifi Alın

Telefon

03124950500

Çalışma Saatleri

Haftaiçi : 10:30 - 20:30

Haftasonu: 10:30 - 16:00

E-Posta

info@yogasoul.com.tr

Yabancı kalmayın, bize ulaşın!

İletiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır. İlginiz için Yogasoul ekibi olarak teşekkür ederiz.

Mesajınız başarıyla gönderildi. Teşekkür Ederiz!
Lütfen e-posta adresinizi ve mesajınızı doğru ve yazınız