Kobra Duruşunda Sık Yapılan Hatalar
Tüm geriye bükülmelerde, sadece belin en esnek kısmı değil, tüm sırt boyunca kıvrımı yaymak çok önemlidir.
Vücudunuzun ön kısmını olabildiğince uzatmaya çalışın ve özellikle sırtınızın üst kısmını açmaya odaklanın. Sırtın alt kısmında herhangi bir sıkışma veya ağrı varsa, pozdan çıkın.
Başınızı geriye atmamaya çalışın. Bunun yerine, boynu sabit ve kenetlenmiş halde tutarak, çenenizi yukarı ve öne doğru çekerek bakışınızı kaldırın.
Dizlerinizi ve kalçalarınızı yerden kaldırırsanız, artık Kobra pozu ( Bhujangasana - Cobra Pose ) yapmayacağınızı unutmayın; Harika bir poz olan ancak farklı faydaları olan Yukarı Bakan Köpek Upward Dog'u yapıyorsunuz.
Tüm geri bükülmelerde pozda derinleşmenin anahtarı, pozda rahatça nefes almayı öğrenmektir. Nefesinizi tutacak kadar geriye eğilime asla girmeyin. Karına nefes almak zor olabilir, bu yüzden bunun yerine karnın yanlarından nefes almayı düşün.
Ankara birlik mahallesinde olan Yogasoul Yoga stüdyomuzda ve ayrıca online olarak
verdiğimiz yoga derslerinde deneyimli Yoga hocalarımız tarafından Kobra ( Bhujangasana - Cobra Pose ) pozunu daha ayrıntılı ve güvenli bir şekilde öğrenme şansın var.
Ceren Bodur ile Yogasoul Hamak Yogası Programının büyülü dünyasında eğitmen olmaya hazır mısın?
Bu yeni teknik ile denge, esneklik, güç kazanmayı ve kazandırmayı öğreneceksin.
Ve tüm bunları öğrenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.
-Bu 3 günlük temel eğitim içinde havada tüm yönlerde serbestçe hareket etmenin gücünü, heyecanını ve keyfini yaşayacaksın.
- YS Hamak programının diğer tüm egzersiz çeşitlerinden farkı, omurga üzerindeki baskı azaltılarak omurların arası açılmakta ve bu baskısız ortamda bazı hareketleri rahatlıkla yapılmasına olanak sağlamaktadır.
...
SKOLYOZ NEDİR ?
Omurganın çoğunlukla göğüs (thoracic) ve/veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (kamburluk; arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz). Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar (omurgayı oluşturan kemikler) skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve/veya kendi eksenleri etrafında dönerler.
Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar genç kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Kesin sayı tam olarak bilinmemekle birlikte Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon skolyoz hastası olduğu düşünülmektedir.
Skolyoz omurganın sırt veya bel bölgelerinin yana doğru eğilmesidir. Bazen normalde var olan sırttaki kamburluk veya beldeki çukurluğunda artması ile beraber olur. Skolyoz oluşumunun nedeni; çok farklı sebeplere bağlı olabilir. Doğumsal, spastik çocuklar, idiopatik (sebebi belli olmayan) enfeksiyona bağlı veya tümöre bağlı olabilir. Ailesel yatkınlık idiopatik olan tümünde mevcuttur.
Birlik Mahallesi 486. Sokak No 7 Çankaya Ankara
Yol Tarifi Alın
Haftaiçi : 10:30 - 20:30
Haftasonu: 10:30 - 16:00
info@yogasoul.com.tr
İletiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır. İlginiz için Yogasoul ekibi olarak teşekkür ederiz.