Kobra Duruşunda Sık Yapılan Hatalar
Tüm geriye bükülmelerde, sadece belin en esnek kısmı değil, tüm sırt boyunca kıvrımı yaymak çok önemlidir.
Vücudunuzun ön kısmını olabildiğince uzatmaya çalışın ve özellikle sırtınızın üst kısmını açmaya odaklanın. Sırtın alt kısmında herhangi bir sıkışma veya ağrı varsa, pozdan çıkın.
Başınızı geriye atmamaya çalışın. Bunun yerine, boynu sabit ve kenetlenmiş halde tutarak, çenenizi yukarı ve öne doğru çekerek bakışınızı kaldırın.
Dizlerinizi ve kalçalarınızı yerden kaldırırsanız, artık Kobra pozu ( Bhujangasana - Cobra Pose ) yapmayacağınızı unutmayın; Harika bir poz olan ancak farklı faydaları olan Yukarı Bakan Köpek Upward Dog'u yapıyorsunuz.
Tüm geri bükülmelerde pozda derinleşmenin anahtarı, pozda rahatça nefes almayı öğrenmektir. Nefesinizi tutacak kadar geriye eğilime asla girmeyin. Karına nefes almak zor olabilir, bu yüzden bunun yerine karnın yanlarından nefes almayı düşün.
Ankara birlik mahallesinde olan Yogasoul Yoga stüdyomuzda ve ayrıca online olarak
verdiğimiz yoga derslerinde deneyimli Yoga hocalarımız tarafından Kobra ( Bhujangasana - Cobra Pose ) pozunu daha ayrıntılı ve güvenli bir şekilde öğrenme şansın var.
İleri seviye Yoga programı.4 hafta boyunca toplam 8 ders.Bu program bir süredir yoga pratiği yapan herkes için uygundur. Pratiğinizi geliştirmenize yardımcı olacak bu program dışardan bakıldığında zor görünen asanaların hizalanmaları ve çalışma teknikleri üzerine bilgiler içeriyor. Doğru teknikler ve disiplinli çalışma sonunda pozların aslında göründüğü kadar zor olmadığını farkedecek ve bedeninizin sınırlarını yeniden keşfetme fırsatı bulacaksınız. Her ders farklı bir beden bölgesinin güçlenme ve esneme tekniklerini beraber çalışacağız ???????? Gelin pratiğimizi paylaşalım ????
...
Ankara Yogasoul veya Online Olarak
Elif Böcekli ile 108 Saat Yin Yoga Uzmanlaşma Programı 23 Ocak’ta başlıyor.
Bu program her ne kadar yin yoganın temellerini atıp detaylarına daldığımız bir program olsa da, genel olarak yoga pratiğimize dair yeni bir bakış açısı geliştirmemizi sağlıyor.
Estetik kaygılarımızdan özgürleşip “ideal beden” ya da “ideal poz” algısının ötesine geçip o anki ihtiyacımıza uygun olarak değişebilen ve bizim için işlevsel olan yoga asana pratiğini keşfetmeye başlıyoruz.
Bu eğitim süresince; Yin yoga pozlarını deneyimlerken anatomik farklılıklarımızı karşılaştırarak, bedenimize en uygun olan poz alternatiflerini oluşturmayı, fiziksel bedenimizin sınırlarını, hareket açıklığını ve potansiyelini keşfetmeyi, yoga pozlarının enerji bedenimizde, duygusal ve zihinsel dünyamızdaki karşılığını araştırmayı hedefliyoruz.
Bu eğitimin sonunda; ezbere dayalı olmayan anatomi bilgisini yoga pratiğimize aktarma, kişisel pratiğimizi oluşturma, yoga derslerimizin içine yin yoga pozlarını dahil etme, farkındalık temelli yin yoga dersleri verebilme becerisi geliştirmiş olacağız.
Eğitimin içeriği
Asana, yoga pozlarının fiziksel uygulamasıdır. Yoganın fiziksel yönüne geniş anlamda atıfta bulunmanın yanı sıra, asana, “Handstand benim için gerçekten zor olan bir asanadır" gibi tek bir pozu tanımlamak için de kullanılabilir.
Çoğu insanın yoga pozlarını daha spesifik olarak asana olarak adlandırılabilir. Yoganın sekiz basamağı vardır. Yoga asana'nın yanı sıra pranayama (nefes egzersizleri), dhyana (meditasyon), yamalar (sosyal davranış kuralları), niyamalar (kendi kendine gözlemler), pratyahara (duyuların geri çekilmesi), dharana (konsantrasyon) ve samadhi'yi (mutluluk) da kapsar. .
Asanaların Faydaları
Asanalar esnekliği, kuvveti ve dengeyi geliştirmek için yapılır.1 Nefes alma ve odaklanma, stresi ve endişeyi hafifletmeye yardımcı olabilir. Pozlar sadece fiziksel egzersizler anlamına gelmez, daha çok fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığı iyileştirmek için bütünsel olarak bir zihin-beden uygulaması olarak kullanılır.
Yoga Pozlar için Sanskritçe İsimler
Asana, trikonasana, virabhadrasana ve eka pada rajakapotasana gibi yoga pozları için Sanskrit adlarında kullanılır. Bunu ve diğer birkaç Sanskrit terimini bilmek, bu karmaşık isimleri çözmenize yardımcı olabilir. Örneğin eka pada tek ayak anlamına gelir, bu nedenle bu pozlarda bir ayağın diğerinden farklı bir şey yapmasını bekleyebilirsiniz. Parsva, taraf anlamına gelir (genellikle bir tarafa bakan bir poz), parivrtta, çevrilmiş anlamına gelir (genellikle bir pozun bükülmüş bir versiyonu) vb. Bu kalıpları anlamaya başlamak, isimlerin daha anlamlı olmaya başlamasına yardımcı olur.
Birlik Mahallesi 486. Sokak No 7 Çankaya Ankara
03124950500
Haftaiçi : 10:30 - 20:30
Haftasonu: 10:30 - 16:00
info@yogasoul.com.tr
İletiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır. İlginiz için Yogasoul ekibi olarak teşekkür ederiz.